Grebbestad, grebbestad, grebbestad..

Sitter just nu i min husvagn i grebbestad och det regnar ute.. Fast de är faktiskt sol med så de kanske slutar snart. Aja ska väl inte klaga på vädret eftersom man nästan har flytt solen de senaste dagarna eftersom de har varit så varmt. Men nu ska jag ta och fixa iordning mig så man kan göra något av dagen fastän man inte kan ligga vid standen.

Så sjukt trött..!

Känner mig sjukt tråkig som sitter inne en kväll som denna men är så sjukt trött så de finns inte. Varit ute med båten hela dagen, superskönt! Åkte en sväng ut till väderöarna. Så himla fint där ute! Aja nu blir de väl film eller något antar jag..

Tårta!

I fredags fyllde min farfar år. Och då bestämmde jag mig för att baka en tårta som farfar fick bestämma. Och då valde han jordgubbstårta.


Mitt mästervärk!

Vaniljkräm och jorgubbar emellan bottnarna. ( Lite för lat för att göra egen)

Farmor och Farfar och tårtan.

Här har ni receptet.
Botten,
3 ägg
1,5 dl socker
1 dl glutenfri mix
2 mask kakao eller 1 mask vaniljsocker
1 tesk bakpulver.

Vispa ägg och socker pösigt och rör sedan ner de blandade torra ingridienserna. Häll över i en bröad form och ställ in i ugnen i 175 grader C i 20 minuter. 

Resten av tårtan, 
Grädde
Vanlijkräm
jordgubbar

Dela kakan i två delar och lägg vaniljkräm och delade jorgubbar emellan. Låt stå i någon timma så de drar in sig. Vispa sedan grädden och "smörj" på tårtan. Lägg på jorgubbar och granera hur ni vill!

En superenkel tårta och jätte god. Dock är inte sånna här tårtor det goaste jag vet men den var ju till farfar! :)

Sol i borås äe för bra för att vara sant..

Såg att solen lyste ute så jag tänkte varför inte ta med sig en bok och gå ut och lägga sig och läsa. Tog och gjorde detta men det dröjde inte allt för länge innan det började regna och då var det bara att gå in. Tänkte faktiskt att jag skulle lägga in en ny kategori i min blogg "Vickan bakar och lagar" eller något liknande där jag lägger ut bilder och recept när jag lagar mat och bakar (eftersom jag tycker det är väldigt kul). Kommer kanske ta ett tag innan jag kommer igång ordentligt på grund av vissa anledningar. Dels att vi ska till Grebbestad i nästan två veckor nu imorgon eller på måndag.

Lite bilder!






De tre första bilderna är från dagen jag, Mathilda, mamma och Maria spenderade i fjällbaka. Vi tog en tripp upp på berget där delar av Ronja Rövardotter spelades in. Är ju ett måste varje gång man är där. Blev även en glass på bryggan och lite shopping. Den sista är ifrån underbara Grebbestad. Ni får nöja er med mobilbilder så länge eftersom min kamera har gått sönder..
Puss!♥

Home..

Hemma i Borås för några dagar. Vet inte hur länge dock. Det kanske bär av till Varberg redan imorgon. Annars är jag nog hemma till söndag eller måndag. Har iaf haft några riktigt fina dagar i Grebbestad med sol och bad. Var även i Fjällbacka en dag, världens myigaste stad! Men nu ska jag sova kanske lägger in lite bilder imon.


Inget är så lätt som man tror..


Pippi långstrump!

Linnea drog nyss från mig efter en mysig eftermiddag/kväll som har bestått av både fotboll och pippi långstrump. Sverige fick ju faktiskt ett brons!! Nu är det i alla fall packning inför morgondagens resa till Grebbestad som gäller. Vet inte riktiggt hur länge jag blir där denna gången men jag kommer väl tillbaka förr eller senare ;)
Pusshej!♥

bild från google 

Bildbomb!



Elin gör en vickan!



Jag och Elin taggar för att åka in till stan och kolla Veronica Maggio i det fina Borås vädret! Men inget stoppar oss ikväll!

Hemmåt!

Sitter i tältet och väntar på pappa för snart ska vi bara packa in det sista i bilen och lämna det underbara vädret i Grebbestad för att åka hem till Borås. När jag kommer hem väntar en myskväll med tre fina flickor och det kanske blir ett dopp i poolen med! Nu ska jag iaf lägga ihop det sista och ta mig bort på toa innan det är dags att ta plats i pappas röda cab ;)


I grebbestad!

Sitter just nu i min husvagn i Grebbestad. Har varit borta på Tanumstrand sen typ klockan ett. Först ut och äta och sedan bar upp till några av mammas och pappas stuga för att äta igen. Så snart blir de nog till att borsta tänderna och lägga sig i sängen för att sova några timmar. Vet inte riktigt hur länge jag blir kvar i Grebbestad men ska iaf hemen tripp på torsdag eftersom Veronica Maggio är i Borås och de måste man ju se!
Aja, pusshej!♥


Grebbestad!♥

Hönö!

Igår packade jag ner både badkläder och bakhanduk för att sedan ta bussen ut till Hönö och träffa Elin och Linnea som är där nu. Fick tyvärr inte använda varken badkläderna eller badhanduken men det var riktigt roligt  och mysigt ändå. Gick i lite affärer tog en lunch på en pizzeria och bara tog de lungt. 

Fick bli en kycklingsallad för min del!

Linnea vill inte vara med på kort men jag är alltid lika glad ;)

Elin.. haha
 
Tog ett kort innan jag skulle åka hem. Självklart kom solen fram då också..

Nu ska jag ta och städa och börja packa för senare bär det eventuellt av till Grebbestad eller så blir de imon får se. Back on monday!♥

Varberg med Emma!

Som ni vet var jag och Emma i Varberg i helgen. Hade super kul och jätte mysigt! Vi tog baland annat en spontan tripp in till stan med gammla Bettan när vi skulle och handla. Badade, köpte glass åt godis, laga mat och bra chillade.

Bettan♥

Emma utanför coop!


Ica salladsbar på stranden, kan de bli bättre? ;)

Godis! Första gången jag åt efter mitt godisförbud tog slut ;)

Måste säga att vi är ganska bruna?

Vi körde på the old-style!

Vad kan de va, 3 år sedan?


Nu ska jag fortsätta kolla på film sen blir de till att packa till morgondagen för då bär det av till Hönö för att träffa Elin och Linnea!


Djurparken!

Eftersom jag och min syster skulle vara barnvakt till min lillebror idag bestämde vi oss för att ta en tripp till djurparken. Blev en jätte rolig och mysig dag. Var faktiskt ett tag sedan jag var där!




Nu ska jag ta och göra något jag inte har gjort på sjuuukt länge! Kolla på twilight och äta scones.♥

Dåligt med bilder..

Jag vet att jag har vartit lite dålig på bilder och uppdatera över huvudtaget. Men jag har faktiskt varit i Varberg med Emma i helgen. Även Filip och Alexander kom ner söndag-måndag. Har i alla fall haft super kul och mysigt!





Lite söta webcambiler så länge för jag hinner inte lägga in allt på datn nu ska trotts allt iväg och träna snart!

RSS 2.0